5 tips om goed verzekerd op wintersport te gaan

In Nederland is de winter nog ver te zoeken, maar de eerste wintersporters zijn alweer vertrokken richting de bergen en komende weken zullen velen volgen. Een uitstekend moment om je alvast voor te bereiden met een goede wintersportdekking op je reisverzekering. Wij geven je 5 tips om extra goed op te letten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

1. Verzeker geneeskundige kosten mee

De kosten van een ongeluk op de piste kunnen flink oplopen. Denk maar aan het vervoer van de piste naar het ziekenhuis. Vaak gaat dit met een glijbanaan of helikopter. Vaak denken mensen dat een zorgverzekering voldoende is om een wintersportongeluk te dekken. Zij sluiten dus geen speciale reisverzekering af. Maar met alleen een zorgverzekering, draai je vaak zelf voor de kosten op. Een zorgverzekering vergoedt vaak alleen het bedrag dat de betreffende medische behandeling in Nederland kost. Maar in veel wintersportgebieden is de gezondheidszorg zo duur, dat je alsnog een groot deel zelf moet betalen. Om dit te voorkomen sluit je een reisverzekering af met de dekkingen hulpverlening en geneeskundige kosten op je reisverzekering. Hulpverlening is vaak standaard meeverzekerd in je reisverzekering, maar geneeskundige kosten niet. Onze tip: neem altijd een dekking voor geneeskundige kosten als je op wintersport gaat.

2. Check dekking voor repatriëring

Indien je tijdens je wintersportvakantie de pech hebt een lelijke val te maken, regelt de reisverzekeraar het noodzakelijke transport naar huis per gipsvlucht, taxi of ambulance. Dit noem je ook wel repatriëring. Alleen als je familieleden niet met eigen vervoer naar huis kunnen, regelt de reisverzekeraar ook hun vervoer. Met een wintersportdekking is repatriëring altijd verzekerd.

3. Off-piste skiën wel of niet verzekerd?

Als je off-piste gaat skiën, loop je een grote risico op een ongeluk. En vaak vallen de kosten voor een ongeluk die je off-piste maakt niet onder je reisverzekering. Een ongeval levert dan niet alleen medische en emotionele schade, maar ook financiële schade. En dat kan flink in de papieren lopen. Denk aan een traumahelikopter, schade door lawines, ziekenhuiskosten etc. Wil je toch off-piste skiën? Controleer dan goed de aanvullende voorwaarden van de wintersportdekking op je reisverzekering. Sommige reisverzekeraars geven wel een dekking als je bijvoorbeeld onder begeleiding van een gids off-piste gaat.

4. Autopech in skigebieden

De kou en sneeuw in wintersportgebieden verhogen de kans op autopech: denk aan een bevroren handrem, lege accu en startproblemen. En dan hebben we het nog niet gehad over gladheid en winterse weersomstandigheden op de weg. Kan u niet meer verder rijden en moet uw auto met flinke blikschade naar de garage? Dan lopen de kosten al snel boven de duizend euro. En dan heeft u nog niet eens vervangend vervoer! Controleer dus vooraf uw auto- e/o reisverzekering of u autopechhulp met Europa dekking heeft en daarbij de dekking tijdens wintersport.

5. Diefstal van kostbare spullen

Wintersportmaterialen zijn erg kostbaar. Wat als er iets gestolen wordt of u uw bagage kwijtraakt? Populaire plekken om eigendommen van anderen te stelen zijn après-ski gelegenheden en restaurants. Je gaat even zitten om een hapje te eten, komt terug en weg zijn je spullen. Een standaard set ski’s kost al snel €300,- euro. Reken maar uit wat de schade is! Daarnaast moeten ook smartphones, camera’s en dure jassen het vaak ontgelden.

Sluit voor al deze kosten een reisverzekering af met de juiste dekking én de module ‘Wintersport’.

Is er sprake van verlies, diefstal of vermissing? Dan moet je altijd onmiddellijk aangifte doen bij de politie, in de plaats waar het is gebeurd.

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×