De Week van het geld 25 t/m 29 maart 2019

De Week van het geld 25 t/m 29 maart 2019

De Week van het geld 2019 vindt plaats van 25 t/m 29 maart 2019. Het doel van deze themaweek is om kinderen te leren omgaan met geld.

Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële zelfredzaamheid op volwassen leeftijd.

Hoe leer je je kind omgaan met geld?

Hoeveel zakgeld geef je en wat is ‘normaal’ op welke leeftijd? En hoeveel kleedgeld geef je ze als ze wat ouder worden? Bereid je kinderen voor op financiële zelfstandigheid zodat ze zelf leren hoe met ze geld omgaan want op is op. Tijdens de Week van het geld worden er op veel scholen activiteiten georganiseerd in de klas.
Als ouder kun je natuurlijk ook thuis aan de slag! Kies hieronder één van de onderwerpen waarmee jij je kind wijzer in geldzaken maakt. Veel plezier gewenst!


Leren sparen:

Hoe leer je je kind sparen? Maak gebruik van deze checklist om je kind(eren) te leren omgaan met geld. Sparen is daar een belangrijk onderdeel van.

Jongeren en geld:
De meeste jongeren hebben terugkerende uitgaven zoals een telefoonabonnement, kosten van uitgaan, kleding en eten. Ze hebben daarom vaak een (bij)baan en dus ook eigen inkomsten. Hoe ga je als jongere met je geld om? Wat vind je belangrijk? Hier vind je tools en tips om je te helpen.

Reclame en verleiding:
Hoe leer jij jouw kind omgaan met reclame en verleidingen? Lees hier meer over.

Zakgeld:
Bekijk hier informatie en tips over het omgaan met zakgeld.

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×