Een autoverzekering is meer dan een premie

“Je wilt een autoverzekering die je biedt wat je nodig hebt”

Een autoverzekering afsluiten is veel complexer dan de meeste mensen denken. Wij weten welke problemen er kunnen ontstaan als men de polisvoorwaarden van tevoren niet goed afstemt op de eigen situatie. Vaak kijkt men alleen naar de prijs. Maar de prijs is maar één aspect. Als de bijbehorende voorwaarden niet in orde zijn, kun je voor onaangename verrassingen komen te staan. Bij het afsluiten van een autoverzekering spelen dan ook veel meer factoren een rol.

Verzekeraars gaan soms erg ver om hun klanten te verleiden met fantastische aanbiedingen. Zo biedt alleen het internet al vele mogelijkheden om zogenaamd snel, simpel én goedkoop een autoverzekering af te sluiten. Maar een autoverzekering moet je vooral afsluiten op basis van je eigen wensen. Dit doe je door te bepalen welke voorwaarden voor jou van belang zijn. Op basis van die voorwaarden vergelijk je de verschillende autoverzekeringen met elkaar. Pas daarna kijk je naar de premies, door je persoonlijke kenmerken aan de verzekering te hangen: de waarde en het gewicht van je auto, je schadeverleden, het aantal kilometers dat je rijdt, jouw leeftijd en je woonplaats.

Een goed advies bespaart geld en vooral ongemak

Het bepalen van de best bij jou passende voorwaarden is lastig en kost veel tijd. Maar het kan veel ellende voorkomen. Ga je bijvoorbeeld vaak met je auto naar het buitenland, dan is het belangrijk dat je ook daar goed bent verzekerd. Zo kun je voor hulp bij pech onderweg de dekking pechhulp sluiten. Je moet dan wel goed naar de voorwaarden kijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tijdens je vakantie recht hebt op vervangend vervoer, maar dat dit maar om een maximum van een bepaald aantal dagen gaat. Als je na 10 dagen je auto weer moet inleveren, terwijl je nog 14 dagen op je vakantieadres verblijft, is dat erg vervelend. Ook kan het zijn dat je geen gelijkwaardig vervoermiddel krijgt en je daardoor je dakkoffer of aanhanger niet kwijt kunt. En wat als je bij thuiskomst direct de vervangende auto moet inleveren, terwijl je eigen auto nog niet terug is in Nederland? Allemaal zaken die je graag goed geregeld wilt hebben. Als je ervoor kiest om deze dekking af te sluiten, wil je ook dat deze je biedt wat je nodig hebt.

Extra dekking niet altijd noodzakelijk

Het afsluiten van een extra dekkingen is niet altijd nodig. Soms zijn eigenaren van een auto dubbel verzekerd, zonder dat ze het zelf in de gaten hebben. Kijk daarom, vooral bij het afsluiten van aanvullende verzekeringen, of je voor deze dekking al niet bent verzekerd via een andere verzekering.

Enkele voorbeelden:

– Heb je al een rechtsbijstandverzekering? Controleer dan of daar een verkeersdekking in zit. Je hoeft deze dan niet bij je autoverzekering af te sluiten.
– Heb je een pechhulp verzekering afgesloten, dan is lid zijn van de ANWB vaak overbodig. Maar het kan ook zijn dat je nog recht hebt op mobiliteitsservice via je autodealer. Vraag of kijk dan goed na wat er binnen deze regeling valt en verzeker daarnaast alleen dat wat jij nodig hebt. Zit er bijvoorbeeld ook een buitenlanddekking bij?

Tip
Zoek je een passende autoverzekering, maar vind je het lastig om te bepalen wat in jouw situatie van belang is? Praat dan eens met één van onze adviseurs. Zij weten precies wat er speelt en adviseren in jouw belang. Zo kan een goed advies over je autoverzekering je dus veel geld en ongemak besparen.

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×