Heb jij je droomwoning gevonden?

Afgelopen zaterdag is het Open Huizen Dag geweest. Heb jij je droomwoning gevonden?

Ben jij verkocht en wil je een bod uitbrengen op een woning? Dan breekt er pas echt een spannende tijd aan. Hoe financier je het huis? Wat kan en wil je maximaal lenen? Welke hypotheek past bij je? Welke risico’s wil je afdekken? Wat zijn de fiscale consequenties?

De financiering kun je op verschillende manieren regelen. Het is ook mogelijk om deze manieren te combineren.
1.Eigen vermogen
Als je zelf al een bepaald vermogen hebt opgebouwd, kun je ervoor kiezen om een deel van je geld te gebruiken voor de aankoop van je woning. Of dit voordeliger is verschilt per situatie.

2.Schenking
Ouders mogen hun (pleeg)kind tussen de 18 en 40 jaar oud €102.010 (2019) schenken. Deze schenking moet wel gebruikt worden voor de aankoop, verbetering of onderhoud van de eigen woning of voor de aflossing van de eigenwoningschuld.

3.Hypotheek via derden
Je kunt (een deel van) je hypotheek ook bij een derde afsluiten, meestal gebeurt dit bij een familielid.

4.Hypotheek via bank
Je kunt ook (een deel van het) geld lenen bij de bank. Er zijn twee hypotheekvormen waar je voor kunt kiezen: een annuïteitenhypotheek of een lineaire hypotheek.

Onze financieel adviseurs Marion en Frits kunnen je helpen bij het uitzoeken van de hypotheek en/of bij het maken van een financieel plan. Hulp nodig? Neem dan contact met ons op, want wij helpen je graag!

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×