Het nut van de dekking “samengestelde reis”

Je kunt op internet gemakkelijk zelf een reis samenstellen, maar is er dan nog wel annuleringsdekking voor je reis?

Een Samengestelde reis is een reis die bestaat uit los van elkaar geboekte onderdelen. Deze reis boek je zelf, maar kan ook met tussenkomst van het reisbureau worden geboekt. Denk bijvoorbeeld aan een vliegticket, huurauto en een overtocht met de boot tijdens één reis. Pakketreizen vallen hier dus niet onder.

Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Valt één van de onderdelen uit, dan bieden niet alle reisverzekeringen volledige annuleringsdekking hiervoor.

Het risico van het uitvallen van een onderdeel van de reis is voor de reiziger zelf. Omdat de reis zelf is samengesteld, is er geen reisorganisator om op terug te vallen.

Als samengestelde reis is meeverzekerd dan heb je bij uitval van een onderdeel hiervan, door bijvoorbeeld natuurgeweld of een staking, recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten, of de resterende onderdelen van de reis te annuleren.

Bespaar jezelf een onaangename verrassing en check vooraf of jouw reisverzekering dekking biedt als er onvoorzien een onderdeel van je reis uitvalt.

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×