Kinderen of dieren: wie veroorzaken er meer schade?

Het kan natuurlijk gebeuren: je kinderen of je dieren veroorzaken schade. Een bal door de ruit, een kwispelende staart die een vaas omgooit… Maar wie veroorzaken nu de meeste schade? En wie is er verantwoordelijk?

Het antwoord is tweeledig. Kinderen veroorzaken vaker schade dan dieren. Maar: dieren maken voor meer euro schade dan kinderen, zij veroorzaken dus grotere, duurdere schades.

Met de staart tussen de benen kijken je kinderen je met puppyogen aan: ze hebben iets kapot gemaakt. Of je dieren hebben de feestbeest uitgehangen. Je hond heeft natuurlijk geen geld om de schade te vergoeden. En de schade inhouden op het zakgeld dat je peuter krijgt is ook een beetje cru. Wie is er dan verantwoordelijk voor de schade? Het antwoord is even simpel als teleurstellend: jij.

Wie is er aansprakelijk?

Als ouder van een kind onder de 18 jaar ben jij verantwoordelijk voor de schade die jouw kind veroorzaakt bij een ander. Hetzelfde geldt als je eigenaar bent van huisdieren: jij bent verantwoordelijk voor ze.

Meer informatie

Heb je een aansprakelijkheidsverzekering? Controleer die dan goed op wie en wát er meeverzekerd is. Check of die ook schade dekt die bijvoorbeeld veroorzaakt is door huisdieren. Let ook op de hoogte van een eventueel eigen risico ook daar kunnen verschillen inzitten. Heb je vragen hierover neem gerust contact met ons op.

 

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×