Voorzorgsmaatregelen om schade te voorkomen

Bij elke verzekering wordt er vanuit gegaan dat u de nodige zorgvuldigheid betracht. Maar wat is dat? Bij veel Kifid uitspraken moeten verzekeraars aangeven wat ze daarmee bedoelen. Daarom nemen verzekeraars het nu op in de voorwaarden. Bij sommige verzekeraars staat dit tegenwoordig als volgt in de voorwaarden van de opstal- en inboedelverzekering:

Brand & Rook en roet:
Wij vergoeden geen schade die ontstaat of verergert doordat u niet voldoende voorzorgsmaatregelen neemt. Dit betekent onder andere dat u bij gebruik van een kachel of open haard minimaal 1 keer per jaar de schoorsteen laat vegen. Heeft uw woonhuis een rieten dak en een kachel of haard met rookkanaal? Dan vindt u op uw polisblad wat uw verplichtingen zijn.

Neerslag:
Wij vergoeden geen schade die ontstaat of verergert doordat u niet voldoende voorzorgsmaatregelen neemt. Dit betekent onder andere dat u:

– in ieder geval 1 keer per jaar de dakgoten schoonmaakt;
– regelmatig controleert of beplanting die tegen de muur opgroeit de woning niet beschadigt. En maatregelen neemt als dat dreigt te gebeuren.

Vorst, bevriezen en leidingen:
Wij vergoeden geen schade die ontstaat of verergert doordat u niet voldoende voorzorgsmaatregelen neemt. Dit betekent onder andere dat u in de winterperiode of bij aangekondigde vorst:

– de buitenkraan aftapt als u geen vorstvrije buitenkraan hebt;
– de thermostaat op minimaal 15°C zet, ook als u niet in het woonhuis aanwezig bent.

Diefstal:
Wij vergoeden geen schade die ontstaat of verergert doordat u niet voldoende voorzorgsmaatregelen neemt. Dit betekent onder andere dat u:

– ramen en deuren afsluit als u niet in uw woonhuis of recreatiewoning aanwezig bent.
– uw inboedel uit uw auto haalt als u de auto zonder toezicht achterlaat. Is dat niet mogelijk of niet veilig? Leg dan uw inboedel in uw auto uit het zicht. U sluit de auto en/of gagebox/skibox goed af.

Lees dus goed de polisvoorwaarden en denk hier aan om schade te voorkomen!

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×