Wat is estate-planning?

Estate is de Engelse term voor nalatenschap. Het doel van estate-planning is het betalen van erfbelasting over de erfenis zoveel mogelijk te beperken. Bij het ontvangen van een erfenis gaat er een grote bijdrage naar de Belastingdienst; de zogenaamde erfbelasting. Wanneer je ervoor zorgt dat de erfenis gestructureerd wordt overgedragen levert dit belastingtechnisch een voordeel op. Estate-planning is een onderdeel van “financiële planning”, waaronder ook vermogensbeheer en pensioenadvies valt.

Voor wie?

Estate-planning is geschikt voor iedereen die iets na te laten heeft. Hoe groter het vermogen bij overlijden, hoe hoger het percentage aan erfbelasting dat de fiscus opeist. Ook is er meer te regelen als je een eigen bedrijf hebt. Maar ook als je een eigen woning hebt en/of een spaarpotje, kun je met estate-planning veel bereiken.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Er zijn tal van mogelijkheden om deze erfbelasting te beperken. Niet iedereen is van deze mogelijkheden op de hoogte. Het gaat dan ook om een buitengewoon complexe materie die veel kennis van het erfrecht en de fiscale wetgeving vereist.

Daarom is het verstandig om de vererving van je vermogen nu al te goed te regelen. Zodanig dat je vermogen geheel volgens jouw wensen wordt verdeeld op een fiscaal zo aantrekkelijk mogelijke manier. Dat kan eventueel in overleg met onze estate-planner Frits Janssen.

De belangrijkste instrumenten van een goede etate-planning zijn:

– Testamenten

– Huwelijkse Voorwaarden

– Schenkingen

Met estate-planning ben je ervan verzekerd dat de zaken goed geregeld zijn als je komt te overlijden en dat geeft rust.

Wilt u een afspraak maken met Frits bel dan naar tel.024-6495000 of mail naar f.janssen@bijmans.nl

Bijmans assurantien - financiele planning

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×