Wijzigingen Mijnpensioenoverzicht.nl

Wijzigingen Mijnpensioenoverzicht.nl

Deelnemers die Mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen om de hoogte van het toekomstig pensioen te achterhalen, krijgen per 30 september 3 (mogelijke) pensioenscenario’s te zien. Pensioenuitvoerders zijn verplicht deze drie scenario’s op basis van een uniforme rekenmethodiek te berekenen.

Informatie over het te bereiken (ouderdoms)pensioen op de website van het Pensioenregister zal vanaf 30 september de volgende drie scenario’s tonen:

  1. pessimistisch scenario
  2. optimistisch scenario
  3. verwacht scenario

Via een navigatiemetafoor wordt het ouderdomspensioen in scenario’s weergegeven, waarbij rekening is gehouden met het koopkrachtrisico. Op deze manier wordt duidelijker dat de hoogte van het te bereiken pensioen niet vaststaat en dat inflatie effect heeft op de koopkracht van het pensioen. Tegelijk zullen de bedragen doorgaans afwijken van de bekende pensioenoverzichten doordat in deze scenario’s de inflatie wordt meegenomen. Bijvoorbeeld een pensioen wat premievrij is en waar voorheen EUR 5000 bruto per jaar op de UPO stond, zal in de nieuwe UPO lager worden doordat de inflatie wordt meegenomen.

Een voorbeeld van een navigatormetafoor van de AFM:

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×