Word ook aflossingsblij

Is uw hypotheek – of een gedeelte ervan – aflossingsvrij? Bij een aflossingsvrije hypotheek lost u gedurende de looptijd niks af. Maar weet u al hoe u af gaat lossen aan het einde van de looptijd? Het is goed om de mogelijkheden nu alvast te onderzoeken. Hoe eerder u begint, hoe meer tijd u heeft om u voor te bereiden op de toekomst.

Hoe gaat u uw hypotheek terugbetalen?

Aflossen

Vaak kunt u jaarlijks kosteloos een bepaald bedrag aflossen van uw aflossingsvrije hypotheek. Dit vermindert direct uw maandlast. Wat voor u gunstig is hangt af van uw persoonlijke situatie.

Hypotheekvorm wijzigen

Om uw aflossingsvrije hypotheek af te lossen kunt u ook kiezen deze helemaal of gedeeltelijk om te zetten naar een hypotheekvorm waarbij u wel aflost. Het aflossen gebeurt dan automatisch.

Vermogen opbouwen

Vermogen opbouwen is een andere interessante optie en noodzakelijk om überhaupt af te kunnen lossen. U kunt vermogen opbouwen door te sparen, te beleggen of misschien heeft u een spaar- of beleggingsverzekering. Het eindbedrag van uw spaar- of beleggingsverzekering wordt gebruikt om (een deel van) uw hypotheek af te lossen.

Het combineren van verschillende mogelijkheden kan natuurlijk ook en misschien zijn er in uw situatie nog wel meer mogelijkheden.

Weet u al wat u gaat doen of wilt u weten wat het voor u betekent? Ga er mee aan de slag en bekijk uw situatie desgewenst met onze financieel adviseurs. Dat woont stukken prettiger. Dat maakt aflossingsblij.

Aflossingsblij.nl is een initiatief van de gezamenlijke banken.

« Terug naar overzicht

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×