Vervoer

Vervoer

Gebouw en goederen

Gebouw en goederen

Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Bedrijfsvermogen

Bedrijfsvermogen

U als ondernemer

U als ondernemer

Werknemers

Werknemers

Ook u als ondernemer moet een basisverzekering afsluiten. Deze verzekering dekt de kosten voor medische behandelingen. In de wet is vastgelegd om welke zorg het precies gaat. We noemen de basisverzekering ook wel zorgverzekering of ziektekostenverzekering.

Met de basisverzekering bent u onder andere verzekerd voor geneeskundige zorg. Bijvoorbeeld zorg door huisartsen, geneesmiddelen, medisch specialisten, verloskundigen en verblijf in het ziekenhuis. Verzekeraars zijn verplicht u te accepteren als u een basisverzekering wilt afsluiten. Wel is het slim eerst goed te vergelijken, bijvoorbeeld omdat de premie verschillend is.

Als ondernemer kunt u gebruik maken van collectiviteitskorting. Deze is vanaf 2020 maximaal 5% op de basisverzekering. Op de aanvullende verzekeringen kan de korting wel oplopen tot 10%! .

U moet het type polis kiezen:

  • Naturapolis: daarmee kunt u naar alle zorgaanbieders waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft. De verzekeraar betaalt de rekeningen ook rechtstreeks aan de zorgverlener. Soms kunt u wel naar een andere zorgaanbieder, maar dan moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen.
  • Restitutiepolis: hiermee kunt u zelf kiezen naar welke zorgverlener u gaat. Soms moet u wel eerst zelf de rekening betalen. De verzekeraar betaalt het bedrag dan later aan u terug.

Een restitutiepolis is vaak duurder dan een naturapolis. Dat komt doordat de verzekeraar bij een restitutiepolis meer administratie moet bijhouden. Bovendien missen verzekeraars dan de voordelen van grootschalige inkoop. Er bestaan overigens ook combinaties van de typen polissen.

Voor wie en waarom?

De basisverzekering is verplicht voor iedereen vanaf achttien jaar. Voor uw achttiende betaalt u geen premie, maar bent u wel verzekerd via uw ouders. Op deze manier is iedereen verzekerd voor basiszorg. Daarnaast kunt u een aanvullende verzekering afsluiten, bijvoorbeeld voor alternatieve geneeswijzen of de tandarts. Lees meer over een aanvullende verzekering.

Meer informatie nodig over een ziektekostenverzekering of hulp nodig bij het kiezen? Neem contact met ons op of maak online een afspraak!

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×