Verzekeringen voor vervoer

Verzekeringen voor vervoer

Verzekeringen voor uw woning

Verzekeringen voor uw woning

Verzekeringen voor uzelf

Verzekeringen voor uzelf

Verzekeringen voor uw vrije tijd

Verzekeringen voor uw vrije tijd

Hypotheken

Hypotheken

Overlijdensrisicoverzekering (ORV)

Voor nabestaanden heeft een overlijden ingrijpende gevolgen. Naast het verdriet krijgen zij plotseling te maken met een andere financiële situatie. Door het overlijden van u en/of uw partner is de kans groot dat er opeens extra geld nodig is. Voor bijvoorbeeld de hypotheeklasten, het regelen van de uitvaart of het alledaagse levensonderhoud dat plotseling op één ouder terechtkomt.

De overlijdensrisicoverzekering keert bij overlijden een vooraf afgesproken bedrag uit, bijvoorbeeld om ervoor te zorgen dat de nabestaanden zich geen zorgen over de financiën hoeven te maken. De hoogte van het bedrag en de looptijd (doorgaans variërend van tien tot dertig jaar) kunt u zelf bepalen. Er zijn twee soorten overlijdensrisicoverzekeringen: een gelijkblijvende en een aflopende. Bij een gelijkblijvende verzekering is de uitkering een vast bedrag dat al bij het afsluiten van de verzekering wordt vastgesteld. Bij een aflopende risicoverzekering wordt de uitkering lager naarmate de looptijd verstrijkt. Hoe ouder u wordt, hoe lager dus de uitkering, maar daar staat wel een lagere premie tegenover.

Voor wie en waarom?

Mensen kunnen een overlijdensrisicoverzekering om verschillende redenen afsluiten. Veel mensen gebruiken de verzekering om ervoor te zorgen dat nabestaanden onbezorgd achterblijven en niet met hoge lasten blijven zitten. Anderen gebruiken de verzekering als aflossing voor hun hypotheek, als aanvulling op hun nabestaandenpensioen of voor de uitkoop van erfgenamen of een zakelijke partner. De overlijdensrisicoverzekering wordt dus vaak in combinatie met andere levensverzekeringsvormen afgesloten.

Direct aanvragen en onze rol

Als u de aanvraag volledig invult en verstuurt dan krijgen wij een kopie van uw aanvraag. Wij nemen dan telefonisch contact met u op en lopen samen met u de aanvraag door. Dat doen we om er zeker van te zijn dat al uw gegevens kloppen. Pas na overleg met u sturen wij de aanvraag door naar Scildon (voorheen Legal & General). Een gezondheidsverklaring is onderdeel van de aanvraag.

Waarom Scildon?

De voordelen van een overlijdensrisicoverzekering bij Scildon zijn:

  • Snel en digitaal aanvraagproces
  • Een digitale gezondheidsverklaring
  • Betrouwbare en solide verzekeraar
  • De scherpe premie

Onze kosten

Voor het begeleidende traject rondom het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering betaalt u éénmalig een bedrag van € 295,- (vrij van BTW). U ontvangt de factuur na ontvangst van de polis. Wilt u persoonlijk advies en een vergelijking tussen al onze levensverzekeraars dan is het tarief € 405,-.

Meer weten over overlijdensrisicoverzekeringen?
Neem contact met ons op of maak hier online een afspraak.

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×