Verzekeringen voor vervoer

Verzekeringen voor vervoer

Verzekeringen voor uw woning

Verzekeringen voor uw woning

Verzekeringen voor uzelf

Verzekeringen voor uzelf

Verzekeringen voor uw vrije tijd

Verzekeringen voor uw vrije tijd

Hypotheken

Hypotheken

Uitvaartverzekering

Een uitvaartverzekering wordt ook wel begrafenisverzekering genoemd. Hiermee kunt u u verzekeren voor uw begrafenis, die vaak erg kostbaar is.

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: een natura- en een kapitaalverzekering.

Natura-uitvaartverzekering

De natura-uitvaartverzekering bestaat uit een vast pakket. Dat bepaalt u vooraf met ons. Denk aan het aantal volgauto’s, de rouwkaarten en de invulling van de bijeenkomst. Uw wensen bepalen de premie die u betaalt. De verzekeraar neemt alle zorg vervolgens uit handen. Hij schakelt de begrafenisondernemer in en regelt alles rondom de begrafenis of crematie. De verzekering keert geen geld uit.

Kapitaalverzekering

De kapitaalverzekering keert bij overlijden een geldbedrag uit. Hoeveel dat is bepaalt u als u de verzekering afsluit. Met dat bedrag kunnen de nabestaanden de begrafenis of crematie betalen. Daarnaast kunt u allerlei extra zorg meeverzekeren, bijvoorbeeld terminale zorg of nazorg bij rouwverwerking.

Er bestaat ook een combinatie van deze twee: die verzekering bestaat meestal uit een natura-verzekering, aangevuld met een kapitaalverzekering.

Veelgestelde vragen

Voor wie en waarom?

Iedereen kan een uitvaartverzekering afsluiten. Eventueel kunt u dat ook voor uw partner doen. Vaak zijn ook kinderen tot achttien jaar gratis meeverzekerd. Zij zijn dan meeverzekerd voor het hoogst verzekerde bedrag van een van de ouders.

Wat is een uitvaartverzekering?

Met een uitvaartverzekering keert de verzekeraar een bedrag uit als u overlijdt. Het tijdstip van overlijden is hierbij niet belangrijk. Met deze verzekering kunt u (een deel van) de kosten van een begrafenis of crematie betalen.

Wanneer betaal ik de premie?

Meestal kunt u de premie per maand, per kwartaal, per halfjaar of per jaar betalen. U betaalt premie tot de datum die u heeft afgesproken.

Hoeveel premie moet ik betalen?

De premie die u betaalt, blijft tijdens de looptijd hetzelfde. Bij sommige verzekeringen betaalt u één keer een premie. Dat noemen we een koopsom.

Hoe hoog is de uitkering?

Als u overlijdt, keert de verzekeraar een bedrag uit. Hoe hoog het bedrag is, spreekt u af als u de verzekering afsluit. Dit kan een vast bedrag zijn. Of een bedrag dat vanaf het begin van de verzekering tijdens de looptijd hoger wordt.

Wat gebeurt er als ik de verzekering eerder wil stoppen?

U mag de verzekering eerder stoppen. Dat noemen we afkopen. U betaalt dan geen premie meer. De verzekering stopt en u krijgt een bedrag uitgekeerd.

Stopt u kort na het starten van de verzekering? Dan kan het zijn dat u minder geld krijgt uitgekeerd dan u heeft ingelegd. Dit komt door de kosten die de verzekeraar moet maken. Soms moet u ook betalen voor de administratie van het afkopen. Denk hier dus goed over na voordat u de verzekering afsluit.

Moet ik mijn verzekering tussendoor aanpassen?

Wanneer u een uitvaartverzekering heeft afgesloten, kan het gebeuren dat de kosten om een wens te realiseren, hoger zijn dan het verzekerd bedrag dat op de polis staat. Daarnaast komt het voor dat de verzekering sinds het afsluiten nooit meer is aangepast, waardoor deze niet meer aansluit op de uitvaartwensen of gestegen uitvaartkosten. In deze gevallen kunt u ‘onderverzekerd’ zijn, en dat is vaak een teleurstelling.

Om die teleurstelling te voorkomen, is het verstandig om goed na te denken over uw wensen als u een uitvaartverzekering afsluit. Leg uw wensen vast en maak deze kenbaar aan uw nabestaande(n). Op die manier weten uw nabestaanden wat uw wensen zijn en kunnen zij hier rekening mee houden.

Natuurlijk kunnen uw wensen in de loop van de tijd veranderen. Ook kunnen zich wijzigingen voordoen in uw persoonlijke (financiële) situatie. Neem bij dit soort wijzigingen altijd contact op met ons. Uw verzekering kan dan worden aangepast, zodat u zeker weet dat u bent verzekerd van een afscheid zoals u dat wilt.

Krijg ik een medische keuring?

Voor het afsluiten van deze verzekering vult u een vragenlijst in. Dit heet een gezondheids-verklaring. Met deze gezondheidsverklaring beslist de verzekeraar of u de verzekering kunt afsluiten. Soms zijn er aanvullende voorwaarden nodig. Heeft u bijvoorbeeld een ziekte? Dan moet u misschien meer premie betalen. Als de verzekeraar het nodig vindt, kan hij vragen om een onderzoek door een arts.

Nog meer weten over de begrafenis- of uitvaartverzekering?
Neem contact met ons op en maak een afspraak!

Plan zelf uw afspraak

Bijmans Afspraak Plannen

Laatste nieuws

Advieskeuze.nl

Bijmans-advieskeuze

beoordeel ons
×